Online afspraak maken

Nazorg kat sterilisatie-castratie

U heeft uw kat vanochtend bij ons gebracht om een sterilisatie of castratie te ondergaan. Uw kat zal vanochtend geopereerd worden en gaat vanmiddag weer wakker met u mee naar huis. In deze brief willen wij u nog wat informatie geven over het verloop na de operatie.

Poezen:
Wij adviseren u om een gesteriliseerde poes na de operatie een kraag of rompertje om te doen en deze gedurende 10 dagen om te laten. Uw poes heeft een buikwond die gehecht is en ze mag hier absoluut niet aanzitten.

Ter hoogte van de buikwandhechtingen kunt U wat bulten verwachten. Soms is een worstachtige zwelling te voelen. Dit ontstaat doordat het lichaam reageert op de oplosbare hechtdraad. Wel is het belangrijk dat u de wond regelmatig even checkt. De ingreep wordt afgesloten door de poes te laten controleren, en eventuele hechtingen te laten verwijderen. U kunt bij ons, of bij uw eigen dierenarts een afspraak maken. Na 10 dagen mag de kraag of het rompertje weer af.

U kunt bij ons een kraag aanschaffen voor € 6.75 of een rompertje voor € 15,00

Katers:
Gecastreerde katers hebben geen hechtingen en hoeven ook geen kraag of rompertje om.

Binnen houden
Poezen:
Wij adviseren u om uw poes gedurende 10 dagen binnen te houden, i.v.m. de buikwond en de kraag en/of romper die ze om heeft.

Katers:
Wij adviseren u om uw kater gedurende 4 dagen binnen te houden.

Eten & drinken 
Uw kat mag pas rond 18.00 uur weer drinken en als dat goed gaat weer een beetje eten.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief