Online afspraak maken

Anaplasmose: Hinde patient van de maand.

Patiënt van de maand: september

Anaplasmose: Hinde patient van de maand.

Hinde

Deze knappe dame is Hinde. Hinde is een Labrador Retriever teefje, welke altijd kerngezond geweest is. Daarom was het erg zorgwekkend dat ze acuut erg ziek werd met hoge koorts en een erg pijnlijke buik. Aangezien Hinde niet opknapte van de ingezette medicatie is er verder onderzoek gedaan. Daaruit werd duidelijk dat ze een forse alvleesklierontsteking onder de leden had.

Wat bijzonder bij Hinde was, is dat we bij haar een oorzaak hebben kunnen vinden voor deze alvleesklierontsteking. Hinde bleek namelijk in de periode voor de ziekte veel teken te hebben gehad. We hebben kunnen vaststellen dat Hinde vanuit deze teken besmet is geraakt met Anaplasmose. Dit wordt veroorzaakt door een bacterie die in zeer zeldzame gevallen kan leiden tot alvleesklierontsteking.

Na een opname in de kliniek en intensieve behandelingen met infuus en medicatie zijn we gestart met het antibioticum Doxycycline® om de Anaplasma bacterie te bestrijden. Na de start met de antibiotica knapte Hinde erg snel op en nu is ze weer helemaal de oude en lijkt ook de alvleesklierontsteking genezen te zijn!

Gelukkig komt het niet vaak voor, maar honden kunnen erg ziek worden van ziektes die door teken worden overgedragen. Daarom is het belangrijk om je hond preventief te behandelen tegen teken en als je een teek ziet, deze direct te verwijderen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief