Online afspraak maken

Konijnenweetjes

Konijnenweetjes

Wist je dat..

… een konijn geen dag zonder eten kan. Als ze niet eten komen de darmen stil te liggen. Een konijn wat niet eet is een spoedgeval.

… konijnen beter tegen de kou kunnen dan tegen de warmte. Konijnen kunnen warmte alleen kwijt via de oren. Ze kunnen niet zweten.

…als konijnen vrolijk zijn ze binky’s maken. Binky’s zijn konijnensprongen met een twist voor de landing. Vaak racen ze hier bij rond in hun verblijf. Andere manier om te zien dat konijnen zich prettig voelen in hun verblijf is de bunnyflop. Dan laten ze zich op hun zij vallen.

… je konijnen zindelijk kan maken. Vaak hebben konijnen een voorkeursplek om hun behoefte te doen. Als je hier een bak neerzet en wat hooi bij hangt scheelt dit vaak al een hoop opruimwerkzaamheden.

… Als konijnen zich bedreigd voelen of boos zijn ze gaan stampen met hun achterpoten. In het wild gebruiken ze dit om anderen te waarschuwen.

… 6 tot 8 jaar de gemiddelde leeftijd van een konijn is. Kleine konijnen kunnen wel meer dan 10 jaar worden waar de grotere rassen vaak niet zo oud worden.

… de meeste hokken die bij de dierenwinkel verkocht worden veel te klein zijn. Konijnen hebben minimaal 4 vierkante meter nodig per koppel konijnen om voldoende te kunnen bewegen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief