Oud & Nieuw, hoe kunt u uw huisdier helpen

Oud & Nieuw, hoe kunt u uw huisdier helpen

Oud & Nieuw, Hoe kunt u uw huisdier helpen

Het einde van het jaar is inzicht, hoe help je je huisdier deze periode door?

Helaas tref je rondom oud & nieuw niet alleen huisdieren aan die ‘eventjes’ rondom de vuurwerkperiode schrikken van een vuurpijl of de knal van een rotje, maar ook dieren die daarna nog maanden lang moeten herstellen van deze ingrijpende periode. In sommige gevallen kunnen uw huisdieren na een dramatisch verloop van de jaarwisseling, ineens bang zijn voor allerlei harde geluiden. Des te meer reden om goed na te denken hoe u oud & nieuw het beste voor uw huisdieren kunt laten verlopen.

Het is belangrijk om zelf rustig te blijven en de situatie zo ‘normaal’ mogelijk te houden. Hieronder nog enkele extra tips:

  • Laat uw hond op oudejaarsdag tijdig, aan de riem, uit. Katten kunt u het beste op oudejaarsdag binnen houden.
  • Houdt uw dier in een rustige en vertrouwde omgeving. Probeer ontsnappen van uw huisdier te voorkomen. (let op: een gechipt huisdier heeft meer kans om teruggevonden te worden).
  • Sluit de gordijnen, laat het licht aan en zet de radio of tv aan, zodat prikkels van buiten minder opvallen.
  • Laat uw dier zelf een veilige plek zoeken of biedt deze aan in de vorm van bijvoorbeeld een bench. Eventueel kunt u deze bedekken met dekens.
  • Troosten mag, graag zelfs! Wanneer er een goede vertrouwensband is zal uw huisdier u hoogstwaarschijnlijk opzoeken voor steun.

Wanneer u weet dat uw huisdier angstig is rondom oud & nieuw kunt u verschillende middelen gebruiken om uw huisdier daarin te ondersteunen. Met veel van deze producten dient u vroegtijdig  te beginnen, om een zo goed mogelijke werking te hebben.

Neemt u gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.