Online afspraak maken

Week van de teek

Week van de teek

Week van de teek

De zomer komt eraan! Dit betekent veel zon en warmere temperaturen. Helaas gaat dit mooie weer vaak gepaard met teken…

Ze komen in het hele land voor in bossen, duinen, heidegebieden, beschutte weilanden, parken en tuinen. Hier zitten ze vooral op plekken met hoog gras of tussen bladeren op de grond. Vanaf hier springen ze op voorbijgangers. Ze nestelen zich in de huid van de gastheer en vullen zich met bloed.

Een teek is vrij klein en is hierdoor makkelijk over het hoofd te zien. Zeker als uw hond of kat een lange en/of dikke vacht heeft. Teken zullen zich sneller hechten op plekken waar de huid dunbehaard is, denk hierbij aan de liezen, oksels, oren en de kop.

Naast dat ze niet de mooiste dieren zijn om te zien, kunnen ze ook ziektes meedragen waar mensen en óók dieren ziek van kunnen worden. Mocht u bij uw hond of kat een teek hebben gevonden, is het verstandig om te letten op de volgende symptomen:

  • Sloom, veel slapen
  • Weinig eetlust
  • Koorts en pijn
  • Last van stijfheid of kreupelheid

Het is verstandig wanneer uw hond of kat buiten is geweest hem/haar te checken op teken. Mocht u een teek vinden, probeer deze dan zo snel mogelijk te verwijderen. Hiervoor bestaan speciale tekentangen, deze zijn bij ons verkrijgbaar. De beste behandeling tegen teken is een preventieve behandeling, zoals een tablet of pipet.

Mocht u meer informatie willen, kunt u contact opnemen met onze praktijk!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief