Katvriendelijk

Katvriendelijk

Katten zijn bijzondere dieren, ze leven in een wereld van geuren en zijn heel gevoelig voor stress. Daarom maken we een bezoek aan onze kliniek zo plezierig mogelijk voor poezen en katers. Dap Beilen is een katvriendelijke kliniek.

Katvriendelijk

Wat kunt je zelf doen?

Om een bezoek aan onze praktijk voor je kat zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, kun je vooraf gelukkig veel zelf doen:

  • Kies uit het ruime aanbod voor een katvriendelijk reismandje. Dit is een mandje waar je kat gemakkelijk ingezet en uitgehaald kan worden. De reismandjes die aan de bovenkant geopend kunnen worden, zijn vaak het meest praktisch; katten laten zich hier vaak gemakkelijker in zetten. Het gebruik van rieten manden raden wij af, katten zijn hier vaak moeilijk uit te halen en deze manden zijn slecht schoon te maken.
  • Laat je kat vooraf wennen aan het reismandje. Hiermee voorkom je dat het vervoeren van de kat een strijd wordt. Zet het reismandje ruim voor het dierenartsbezoek in je huis. Maak het aantrekkelijk door er een kleed in te leggen dat vertrouwd ruikt. Ook kun je de kat in de mand voeren of wat lekkers geven. Als je de mand thuis zonder bovenkant neerzet, zal het een echt mandje voor jouw kat zijn.
  • Katten vinden het fijn om hun eigen, vertrouwde geur om zich heen te hebben. Neem daarom een kleedje mee naar onze praktijk waarop het onderzoek kan plaatsvinden. Dit kan bijvoorbeeld het kleedje zijn dat al bij je thuis in het mandje lag om je kat eraan te laten wennen.
  • Wij raden aan om tijdens het vervoer een handdoek over het gehele reismandje te leggen. Zo beperk je de prikkels voor je kat.