Vacci-check

Vaccineren bij mens en dier staat volop in de belangstelling. Ons doel is de dieren optimaal te beschermen met een zo laag mogelijke entbelasting. Dit vereist maatwerk en daarom hebben we voor honden de Vacci-check ontwikkeld.

Vacci-check

De werkingstijd van inentingen

Sommige inentingen moeten jaarlijks herhaald worden, maar andere werken veel langer en hoeven daarom niet ieder jaar herhaald te worden. Vaccins kunnen kortom een verschillende werkingstijd hebben en bovendien kan de beschermingstijd per dier verschillen. Om een paar voorbeelden te geven: de inentingen tegen de ziekte van Weil en hondenhoest zijn jaarlijks nodig. Maar de inentingen tegen de hondenziekte, een besmettelijke leverziekte en Parvo beschermen minimaal drie jaar lang, maar mogelijk zelfs langer.


Vacci-check

Meten is weten

Of jouw hond nog voldoende is beschermd tegen gevaarlijke en besmettelijke ziektes, kan goed onderzocht worden met de Vacci-check. Dit is een bloedtest waarmee we het aantal antilichamen tellen tegen bepaalde ziektes. Hierdoor wordt inenten maatwerk. Want als er genoeg antilichamen tegen een bepaalde ziekte in het bloed van je hond zitten, dan is inenten tegen die ziekte voor het komende jaar niet nodig. Er wordt dan bijvoorbeeld alleen gevaccineerd tegen de ziekte van Weil en de kennelhoest. Dankzij de Vacci-check, weet je kortom zeker dat je hond wel goed beschermd is, maar niet onnodig ingeënt wordt.

Vacci-check

Vanaf vier jaar oud

De Vacci-ckeck kan jaarlijks worden uitgevoerd zodra je hond vier jaar oud is geworden. De basisvaccinatie is dan achter de rug en de eerste cocktail die drie jaar lang bescherming bood tegen de hondenziekte, een besmettelijke leverziekte en Parvo kan dan uitgewerkt zijn.

Meer informatie over de inentingen staat ook op de pagina Jaarlijkse controle.


Vragen?

Wij begrijpen het heel goed als je vragen hebt over vaccinaties. Dit onderwerp staat immers al een tijdlang in de belangstelling. Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen over jouw dier of over de Vacci-check? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan bijvoorbeeld worden ingepland in combinatie met de jaarlijkse controle, maar kan er ook los van staan. Je bent van harte welkom.