Online afspraak maken

VacciCheck

Vaccineren bij mens en dier staat volop in de belangstelling. Ons doel is de dieren optimaal te beschermen met een zo laag mogelijke vaccinatiebelasting. Dit vereist maatwerk en daarom hebben we voor honden de VacciCheck ontwikkeld.

Vaccinatie dierenartsenpraktijk Beilen

De werkingstijd van vaccinaties

Sommige vaccinaties dienen jaarlijks herhaald te worden, maar andere werken veel langer en hoeven daarom niet ieder jaar herhaald te worden. Vaccins kunnen kortom een verschillende werkingstijd hebben en bovendien kan de beschermingstijd per dier verschillen. Om een paar voorbeelden te geven: de vaccinaties tegen de Ziekte van Weil (leptospirose) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest) zijn jaarlijks nodig. Maar de vaccinaties tegen de hondenziekte, besmettelijke leverziekte (HCC) en Parvo beschermen je hond drie jaar lang, maar mogelijk zelfs langer.


VacciCheck door dierenartsenpraktijk Beilen

VacciCheck: meten is weten

Of jouw hond nog voldoende is beschermd tegen gevaarlijke en besmettelijke ziektes, kan goed onderzocht worden met de VacciCheck. Dit is een bloedtest waarmee we het aantal antilichamen tellen tegen bepaalde ziektes. Hierdoor wordt vaccineren maatwerk. Want als er genoeg antistoffen tegen een bepaalde ziekte in het bloed van je hond zitten, dan is vaccineren tegen die ziekte voor het komende jaar niet nodig. Er wordt dan bijvoorbeeld alleen gevaccineerd tegen de Ziekte van Weil en kennelhoest. Dankzij de VacciCheck, weet je kortom zeker dat je hond wel goed beschermd is, maar niet onnodig gevaccineerd wordt.

Paspoort vaccinatie registratie dierenartsenpraktijk Beilen

Vanaf vier jaar leeftijd

De VacciCheck kan jaarlijks worden uitgevoerd, zodra je hond vier jaar oud is geworden. De basisvaccinatie is dan achter de rug en de eerste cocktail die drie jaar lang bescherming bood tegen de hondenziekte, een besmettelijke leverziekte (HCC) en Parvo kan dan uitgewerkt zijn.

Meer informatie over de vaccinaties staat ook op de pagina: 'vaccinatie en jaarlijkse controle'.


Vragen?

Wij begrijpen het heel goed als je vragen hebt over vaccinaties. Dit onderwerp staat immers al een tijdlang in de belangstelling. Wil je meer informatie of heb je specifieke vragen over jouw dier of over de VacciCheck? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan bijvoorbeeld worden ingepland in combinatie met de jaarlijkse controle, maar kan er ook los van staan. Je bent van harte welkom.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief