Online afspraak maken

Goede hoogwaardige voeding voor uw hond of kat

Voeden is meer dan je dier eten geven. Goede voeding bevat hoogwaardige ingrediënten, samengesteld in de juiste verhouding en hoeveelheid. Wat de juiste samenstelling is, is afhankelijk van de leeftijd, het ras en de grootte van jouw huisdier. Is je dier drachtig, zogend, gesteriliseerd of gecastreerd, actief of passief? Dan heeft hij of zij ook een bepaalde voedingsbehoefte. Op onze praktijk bestaat het assortiment uit verschillende, hoogwaardige en specialistische (dieet)voeding voor honden en katten. Deze voeding is verkrijgbaar in zowel droog- als natvoer.

Onderhoudsvoeding

Bij ons kun je ook terecht voor onderhoudsvoeding voor je hond of kat. Deze voeding voorziet in de dagelijkse en specifieke behoefte van je huisdier. De voeding is van hoge kwaliteit en is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen.

Onderhoudsvoeding kat

Onze onderhoudsvoeding voor de kat is een compleet uitgebalanceerde voeding, aangepast aan de levensfase en behoefte van jouw kat. Gesteriliseerde poezen, gecastreerde katers en binnenkatten hebben minder energie nodig en lopen daardoor een risico op overgewicht. Onze voeding ondersteunt een gezond lichaamsgewicht. Daarnaast bevat het ingrediënten die een gunstig effect hebben op de urinewegen. Door de lage concentratie magnesium en fosfor wordt de urine van je kat minder zuur, waardoor het risico op blaasstenen verkleind wordt. Tevens is onze voeding rijk aan vezels om de vorming van haarballen te voorkomen.

Veel katten maken gebruik van de kattenbak. In onze droge onderhoudsvoeding zit 'Yucca'. Hierdoor ruikt de ontlasting van de kat minder sterk. Tevens zal jouw kat door de uitgebalanceerde voeding een kleinere hoeveelheid ontlasting hebben.

Onderhoudsvoeding hond

Onze onderhoudsvoeding voor de hond bestaat uit ingrediënten die bijdragen aan de gezondheid van jouw hond. De onderhoudsvoeding bevat ingrediënten zoals vis en visolie. Vis en visolie zijn hoogwaardige vetzuurbronnen en zijn rijk aan omega-3-vetzuren, die bijdragen aan een gezonde huid en vacht, soepele gewrichten en een goede spijsvertering.

Ook voor honden is er voor iedere levensfase een voeding, aangepast aan de behoefte. Doordat de voeding met zorg is samengesteld, krijgt jouw hond alle benodigde voedingsstoffen in de juiste combinatie en verhouding.

Speciale dieetvoeding

Dieetvoeding voor dieren met gezondheidsproblemen

Het kan voorkomen dat je huisdier gezondheidsproblemen heeft of krijgt. Sommige gezondheidsproblemen kunnen in de behandeling ondersteund worden met speciaal dieetvoer. Je kunt hierbij denken aan aandoeningen, zoals:

 • overgewicht
 • een voedselallergie en/of –intolerantie
 • spijsverteringsstoornissen
 • nieraandoeningen
 • leveraandoeningen
 • hartaandoeningen
 • aandoeningen aan de urinewegen
 • gewrichtsaandoeningen
 • gebitsaandoeningen
 • diabetes mellitus
 • stress

De dierenarts kan speciaal dieetvoer voorschrijven. Heeft jouw huisdier één van bovenstaande aandoeningen of denk je dat jouw huisdier belang heeft bij dieetvoeding? Neem dan contact op met onze praktijk. Onze specialisten adviseren je graag!


Voeden is meer dan je dier eten geven!

dierenarts Gerard Willemse

Weegschaal hond

De weegschaal

Januari, 2019 Lex, hond van dierenarts Tjarda Sinnige

Een gezond gewicht krijgen en/of behouden gaat gepaard met het regelmatig wegen van je huisdier. Onze weegschaal voor honden bevindt zich in de wachtkamer en je bent altijd welkom om jouw huisdier te wegen. Ook voor de kat hebben wij een weegschaal die zich bevindt in de spreekkamers. De assistente kan het gewicht van jouw huisdier bijhouden middels een curve in ons computersysteem.

Ook huisdieren met overgewicht hebben baat bij een uitgebalanceerd dieet. Wij hebben speciaal voer voor huisdieren met overgewicht. Tevens kunnen wij adviseren op maat. Heeft jouw huisdier gewichtsproblemen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden!


Kom jij binnenkort bij ons je dier wegen?!

Vragen over voeding?

Neem contact op met de praktijk! Wij geven graag advies op maat.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief