Online afspraak maken

Röntgen- en echoruimte

Met de apparaten in onze röntgen- en echoruimte kunnen wij een goed beeld verkrijgen van het inwendige van dieren. Zo kunnen wij zien of een bot gebroken is en hoe de breuk loopt, we kunnen tumoren opsporen, vergroeiingen in kaart brengen en gaatjes in de achterste kiezen detecteren. Zodra wij weten wat er inwendig aan de hand is, zijn wij beter in staat dieren gericht te helpen.

Röntgen- en echoruimte

Röntgenapparatuur

Met ons digitale röntgenapparaat kunnen wij het inwendige van de meeste lichaamsdelen fotograferen. Digitaal betekent dat de röntgenfoto's die we maken, direct in ons computerscherm verschijnen.

Voor gebitsfoto's hebben wij een dentaal röntgenapparaat, tevens digitaal. Deze staat in de gebitsruimte zodat we tijdens een gebitsbehandeling direct op het scherm zien hoe het o.a. met de wortels van de tanden en kiezen gesteld is.

Omdat onze medewerkers veel röntgenfoto's maken, zijn ze verplicht om loodschorten, handschoenen en schildklierbeschermers te dragen. Onze apparatuur geeft echter zeer weinig straling af en wordt regelmatig gecontroleerd.

Röntgen- en echoruimte

Echoapparaat

Ons echoapparaat gebruiken we bijvoorbeeld om vast te stellen of een dier drachtig is (zwanger). We kunnen dan zien hoe de kleintjes zich in de baarmoeder ontwikkelen. Het echoapparaat kunnen we ook gebruiken om in de buik organen, de blaas en de darmen te onderzoeken.


Rondleidingen

Je bent van harte welkom om de rondleidingen in onze praktijk bij te wonen. Wij geven dan uitgebreid uitleg over onze apparatuur en behandelmethoden. Tijdens de rondleiding is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen.

Neem alsjeblieft contact met ons op om een rondleiding te reserveren.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief