Online afspraak maken

Echo's en röntgen

Onze praktijk beschikt over een echo-apparaat en ook over digitale röntgenapparatuur. Het grote voordeel van digitale röntgen is dat de foto's niet meer ontwikkeld hoeven te worden. Ze zijn direct op het scherm zichtbaar. Hierdoor kunnen we snel zien of er afwijkingen zijn en dit direct met je bespreken.

Echo's en röntgen

Röntgenfoto's

Wij zijn gecertificeerd in het maken van officiële HD- en ED-foto's. Met behulp van deze foto's kan de kwaliteit van de heupen en ellebogen worden bepaald.
Om verantwoord te kunnen fokken, is het belangrijk om van te voren heup- en/of elleboogfoto's van het dier te laten maken. De officiële foto's sturen wij op naar de Raad van Beheer, die de foto's zal beoordelen.

Ook voor gebitsfoto's hebben we specialistische apparatuur en goed opgeleid personeel. Zie voor verdere informatie de pagina's over ons lab en over tandheelkunde.


Echo's en röntgen

Echografie

Bij onze praktijk is het mogelijk om een echo te laten maken. Deze wordt vaak gebruikt om een dracht te bevestigen. Daarnaast is het een goed hulpmiddel bij het stellen van een diagnose bij orgaanproblemen.

 

Werkwijze
Het dier komt op de rug te liggen in een zacht kussen. Om goed contact te krijgen met de echokop moet er een deel van de vacht geschoren worden en wordt de huid ingesmeerd met gel. Via geluidsgolven worden de interne organen zichtbaar gemaakt op het beeldscherm.

Een echo onderzoek is niet pijnlijk en kan meestal plaatsvinden zonder verdoving. Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op met onze praktijk.

Contactinfo

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief