Online afspraak maken

Adviesbrief voor de operatie: sterilisatie poes

U heeft een afspraak gemaakt bij Dierenartsenpraktijk Beilen voor de sterilisatie van uw kat. Hier zetten we nog enkele tips op een rij, waar u rekening mee kunt houden.

Voor de operatie:

· U kunt de reismand al enige dagen van te voren in de kamer zetten, zodat ze alvast kan wennen. U kunt het mandje aantrekkelijk maken door er een lekker kleedje in te leggen of uw kat er in te voeren.

· Uw kat moet de avond voor de dag van de sterilisatie vanaf 20.00 uur nuchter zijn.

· Dit betekent dat ze niet mag eten, maar wel mag drinken.

· Zorg dat u de avond voor de sterilisatie uw kat binnen houdt, zodat u hem de volgende ochtend niet hoeft te vangen of het risico loopt dat ze niet thuis is.

De dag van de operatie:

· U kunt uw kat tussen 08:00 en 08:30 uur brengen in het reismandje.

· Uw kat wordt dan opgenomen bij de assistente aan de balie en wordt met zijn reismandje in een opnamehok geplaatst. Zo kan ze zelf kiezen of ze in het reismandje wil blijven of haar opnamehok wil verkennen.

· Zorg dat u tijdig aanwezig bent, zo kunnen we uw kat de beste zorg verlenen.

· Voor de operatie wordt uw kat lichamelijk onderzocht en krijgt ze een pijnstiller toegediend.

· Als de pijnstiller is ingewerkt zullen we het narcosemiddel toedienen. Uw kat valt dan snel in slaap en we starten met de operatie.

· Tijdens de operatie gebruiken wij moderne bewakings- en beademingsapparatuur om de operatie zo veilig mogelijk te laten verlopen.

· Als de operatie afgerond is laten we uw kat bijkomen in zijn eigen opnamehok in de kattenopname. Dit is een rustige plek waar uw kat comfortabel en rustig kan ontwaken uit de narcose. De kattenopname is hiervoor speciaal gescheiden van de hondenopname.

· Nadat de operatie klaar is zullen we u laten weten hoe de operatie gegaan is. Indien mogelijk spreken we dan direct een tijd af wanneer u haar weer op kunt halen.

· Na de operatie mag uw kat enige tijd niet eten. U mag starten met kleine beetjes drinken en vanaf 15.00 uur mag uw kat ook weer kleine beetjes eten.

De dag na de operatie:

· De dag na de operatie moet de pijnstiller ingegeven worden en mag ze haar eigen voer eten.

· Na de operatie mag uw kat niet aan de hechtingen en de wond likken. Wij adviseren hiervoor een romper of een kraag te gebruiken. Deze is bij ons verkrijgbaar.

· De eerste 10 dagen na de operatie adviseren wij uw kat binnen te houden.

· Bij twijfel over de gezondheid van uw kat vragen wij u contact met ons op te nemen.

· Na 10 dagen volgt een controle om de wond te controleren en eventuele hechtingen te verwijderen. Deze controle is bij de prijs inbegrepen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief